יש עתיד
האיגוד הקרדיולוגי בישראל ועמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל "עתיד" הוציאו המלצות תזונתיות מעודכנות למניעת מחלות קרדיווסקולריות, להלן כמה ציטוטים מתוך נייר העמדה המלא אשר חשוב לנו להדגיש.
- אומגה 3 למניעה של מחלות לב כלילות:
"מומלץ להעלות צריכת שומן מסוג אומגה-3 בעיקר ממקור דגים למניעה ראשונית של מל"כ" (עמוד 11). מל"כ פירושו מחלת לב כלילית. בידינו מצויה ספרות נרחבת על הקשר בין אומגה 3 לבריאות הלב.
- אומגה 3 והשילוב עם תרופות "מדללות דם":
"בספרות הועלו ספקות, לפיהן שמן הדגים עלול להגביר פעילות נוגדת קרישה בחולים המטופלים ב Coumadin (Warafin) או באספירין, אך כעת ידוע, שלא כך קורה במינונים הפעילים (1-4 גרם שמן דגים). במינון זה תופעות הלוואי כגון: אי נוחות ביטנית ועליה ב LDL-C מינוריות ומתרחשות רק במינונים גבוהים יותר". (עמוד 127). לתשומת ליבכם- מינון של 4 גרם ביום שווה ערך לכ7 כמוסות אומגה 3 גליל.
- אומגה 3 לטיפול במחלות לב וכלי דם:
"נראה כי לאנשים עם או בלי סוכרת, הסובלים ממחלת לב כלילית ידועה ויציבה (המטופלים רובם ככולם בסטטינים ואספירין,) ניתן לשקול תוספת של 1-2 גרם ליום חומצות שומן אומגה- 3 EPA,DHA"
"…לאנשים עם גורמי סיכוןורמות טריגליצרידים מעל 500מ"ג/ד"ל, ניתן לשקול ליטול EPA+DHA במינון של 3-4 גרם ביום, תחת מעקב רפואי." (עמוד 145)
- סיכונים ופרופיל בטיחות:
"יחד עם זאת נמצא שאומגה 3 (n-3) שעברו חימצון משמעותי עקב שמירה ללא תנאי קירור או לאחר זמן מדף ארוך מ 3 שנים, אינן יעילות כבתחילה, ואף בהיותן מחומצנות עלולות להוות סיכון טרשתי. לפיכך, יש לשמרן בקירור." (עמוד 127). ועל כך אנו כמובן מברכים. אומגה 3 גליל היחידה הנשמרת בקירור ומתחייבת לערכי חמצון נמוכים לכל אורך שרשרת האספקה.