אומגה 3 גליל מאוחסנת בקירור על מנת לשמור על המוצר מפני חמצון ולהגן על החומר הפעיל. אנחנו הבנו ולמדנו את העובדה הזו בעקבות סיפורנו האישי, שלימד אותנו עד כמה הנושא קריטי. בנוסף, העמקנו ולמדנו את הכימיה של אומגה 3. כיום קהיליית המדע העוסקת באומגה 3 מתחילה גם היא להבין את החשיבות הגדולה של שמירה על אומגה 3 מפני חמצון, ומפנה משאבים לחקר הנושא, לא מעט בזכות ההתראות שקיבלו מגיא בן צבי במשך השנים. כלי המדידה של רמות החמצון וקביעת סטנדרטים רשמיים הוא נושא מורכב, והמדדים הקיימים עדיין לא מושלמים. מסיבה זו לא תמצאו המלצה רשמית של יצרנים לשמור את המוצר בקירור.
אבל מזל! מזל הוא שאת גוף האדם קשה לרמות- כאשר שמן דגים הוא טרי הוא גם אפקטיבי, אך כשהוא מחומצן הוא פשוט לא עושה את העבודה, ומרגישים את זה בתוצאות השימוש. אנו למדנו זאת על בשרנו, ובעקבותינו משתמשים רבים נוספים.
על טעם וריח אין להתווכח
אז איך תדעו אם המוצר שקניתם מכיל חומר פעיל או מחומצן? השתמשו בחוש הטעם ובחוש הראיה. אנחנו מצאנו שהדרך הפשוטה לבחון חמצון של אומגה 3 משמן דגים היא באמצעות טעימת השמן ובדיקת הצבע בעין. שמן דגים טרי הוא בעל טעם של דג טרי ורענן, בעוד שמן מחומצן הוא בעל טעם וריח חריפים (טעם של דג מת, הגורם לתחושה של טעם מר חזק בגרון). צבעו של שמן דגים טרי הוא צלול וזהוב (מסיבה זו אנחנו מקפידים על אריזה בצנצנת שקופה!) בעוד שמן דגים מחומצן צבעו כהה ועכור (מסיבה זו יצרנים רבים מוכרים בקופסאות אטומות או מסווים את הצבע והטעם בתוך צבעי מאכל ותוספי טעם וריח). על בסיס ניסיון של מעל 10 שנים בבחינה וטעימה של מוצרי שמן דגים, אנחנו יודעים לזהות איכות של שמן דגים, וכך בנינו את מערך האיכות שלנו.
מה גילינו (וחשוב לנו שגם אתם תבינו)? מוצר שאוחסן במחסן או מדף בטמפרטורה בלתי מבוקרת, יתחיל תהליך של חמצון תוך פרק זמן קצר וככל שהזמן יוסיף ללכת כך תגבר רמת החימצון. משך פרק הזמן הזה תלוי בטמפרטורה המסוימת ובתנאי הלחות המסוימים שעברו על אותו מוצר. מסיבה זו חשוב שהמוצר יאוחסן בתנאי מקרר במשך תקופת האיחסון (פרק זמן של חודשים ארוכים במקרה שלנו, ולפעמים אף שנים אצל ספקים אחרים).
גם המפיצים שלנו בנקודות המכירה כמובן מחזיקים את המוצר במקרר.
וזהו תהליך האיכות של אומגה 3 גליל:
במפעל הייצור השמן מופק ונשמר תחת חנקן המונע חמצון. תהליך הקפסולציה מתבצע אצל היצרן, ואנו מייבאים לישראל את המוצר המוגמר- שמן דגים ארוז בקפסולות.
אנו מייבאים את המוצר לישראל דרך הים בחודשי הקור במרבית המקרים. יבוא בחודשי הקיץ מבוצע בתנאים של הובלה בטמפרטורה מבוקרת. משך זמן המסע הוא כשלושה שבועות.
בדיקות חמצון במעבדה מתבצעות בשלוש נקודות זמן: בשלב הסופי של ייצור השמן אצל היצרן, בכניסה למקרר של אומגה 3 גליל בישראל, ובהמשך באופן סדיר על דוגמאות עדות שנשמרות במחסן. מבדיקות אלו עולה כי השינוע הימי בחודשי הקור (סתיו-חורף-אביב) או במכולה בטמפרטורה מבוקרת, איננו פוגם ברמת החמצון של שמן הדגים.
המוצר נארז בישראל בבית אריזה ממוזג, ומוסע אל בית הקירור שלנו שבשכניה בהובלה רגילה.
עם הגיעו לבית האחסנה, בו המוצר יאוחסן מספר חודשים, הוא מוכנס לבית הקירור של אומגה 3 גליל בשכניה לטמפרטורה של 5-10 מעלות צלזיוס.
תנאי הובלה ומשלוח:
שמן דגים של אומגה 3 גליל מסופק בקירור לבית הלקוח ברכבי הפצה מיוחדים של אומגה 3 גליל.
על הלקוח להכניס את המוצר למקרר הביתי עד סיום השימוש.
אספקה בימים א-ה בטווח השעות 8:00-17:00.
הערה: אספקה לישובים אליהם רכבי ההפצה שלנו לא מגיעים תבוצע על ידי חברת שליחויות חיצונית ללא קירור, בתיאום ואישור מוקדם של הלקוח.
אנו מאשרים עד 3 שבועות מחוץ למקרר ללא סכנת חריגה בחימצון.
כבר מאות אלפי צנצנות נשלחו עד היום ללקוחות, בהתאם לתנאי האיכות שלנו, והשמן הגיע ללקוח באיכות מצוינת על פי הפרמטרים שלנו. בכל שאלת איכות אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו.
בבואכם לבחור מוצר אומגה 3 זכרו- תנאי האחסון לאורך זמן הם הקובעים את איכות החומר ויעילותו.
לגבי אומגה 3 בחנות, ממה שאני מבין פה כל החנויות כדוגמה סופר פארם אשר מוכרים את האומגה 3 מהמדף לא מקורר על פי מה שאתם כותבים אמור להיות מחומצן אך המצב אינו כך, אז איך הכדורים נשמרים בקופסא סגורה ללא קירור?
שלום גיא
רמת החימצון תלויה במה שנקרא "ההיסטוריה התרמית" של השמן. כלומר כמה זמן הוא היה חשוף לאיזה טמפרטורה. בתנאים של מתחת 10 מעלות השמן יכול לעמוד חודשים חשוף לחמצן. בתנאים של 20 מעלות שבועות ובתנאים של 30 מעלות שעות. התנאים בסופר פארם בבתי הטבע ובבתי המרקחת משתנים מהקיץ לחורף, גם בחנות עצמה וגם במחסן שלה. כל עוד אין חיוב לשמירה בקרור כמו מוצרי חלב או ירקות שום מוצר לא נשמר בקרור. לכן כאשר אתה קונה מהמדף בסופר פארם אתה לא יכול לדעת מה רמת החימצון. טענתך ש"המצב איננו כך" איננה מדויקת. לעיתים השמן לא מחומצן אם הוא טרי ועמד שבוע על המדף בחורף ב22 מעלות ולעיתים הוא כן מחומצן אם הוא עמד על המדף חודש בקיץ ב 30 מעלות. אנחנו נתקלנו פעמים רבות בשמן מחומצן ממותגים שונים על המדף בארץ, גם בעצמנו וגם מדוחות ודוגמאות שקיבלנו מלקוחות שלנו. בארה"ב נערכו מחקרים על כך וסקרי צרכנות שאספו מוצרי שמן דגים ממדפים בארה"ב מצאו שלעיתים יש רמת חימצון מעל המותר.
הבקבוק הסגור לא משפיע על רמת החימצון כי בקבוק פלסטיק איננו מחסום נגד חמצן. דווקא הג'לטין בקפסולה הוא כן מחסום נגד חמצן אך עדיין יש לשמור בקרור כי הג'לטין איננו מחסום נגד לחות והלחות היא גם קטליזטור של החימצון. לסיכום בשביל להיוןת בטוח שלאחר אחסון של חודשים רבים השמן טרי יש לשמור אותו בקרור גם במחסן המפיץ וגם בבית הלקוח.
בברכ
גיא
שלום גיא,
שאלה לי. לבן שלי הפרעת קשב וריכוז. קראתי כי החומצה שעוזרת להפרעת קשב היא ה DHA. בכמוסות של גליל יש רק 200 DHA ו400 מהחומצה השנייה שבאה לטפל במחלות לב.
שאלתי היא האם זה לא מפחית מיעילות המוצר עבור הטיפול בהפעת קשב?
שלום נירית
לפי דעתנו היחס של 1:2 לטובת EPA מומלץ בכל מקרה, ואולי אפילו במיוחד עבור קשב וריכוז.
על אף שבתופעות כמו קשב וריכוז קיים מחסור ב DHA במוח, אין זה אומר כי מוטב לצרוך יותר DHA בתזונה. להיפך.
אני מפנה אותך להסבר קצת יותר מעמיק של גיא בעמוד זה, אני מקווה שזה יענה על שאלתך.
בברכה, אור
האמור לעיל אינו נכון
שמן הדגים המיוצר בחברה בחול אינו זקוק לקירור כלל
מדובר בחברה שמייצרת לעשרות חברות וכל חברה מוכרת בשם המותג שלה , כנל בארץ תוכלו למצוא על המדפים את המוצר הנל בשמות מותג אחרים
מאחר וכך , אין בעיה לשלוח בדאר שלושה שבויות גם באמצע הקיץ אבל בחום הגדול כדאי לשים את השמן במקרר יותר חשוב להסתכל על תאריך הייצור (-ולא להתבלבל עם תאריך האריזה של החברה בארץ ) אומגה 3 גליל אורזת את המוצר בעצמה – היכן ? באיזה תנאים ?
על כל זה יש להוסיף כי שמן הדגים של חברת גליל אינו האכותי ביותר המיוצר בעולם , א6ם תכנסו או תעשו מינוי על קונסיומר לב בארהב ותחקרו קצת תראו שיש שמני אומגה 3 הרבה יותר אכותיות שמיוצרות למשל בשיטת טריגליצרין (TRIGLYCERIDE FORM ) רכישה ישירה באתרים כמו I HERB בארהב מקבלים אhכות יותר טובה ,משלוח חינם או 6 דולר ומוצר זול יותר
בוקר טוב שלומי
אני מודה לך על התגובה.
שמן הדגים שלנו מיוצר במפעל אושין ניוטרישן קנדה השייך כיום ל DSM. המפעל הינו אחד הגדולים בעולם ומספק למאות מעבדי משנה ומפיצים בעולם וכמובן ניתן למצוא אותו גם בארץ. היצרן לא מחייב שמירה בקרור אלא מגדיר שמירה בין 15 ל 25 מעלות. היצרן טועה ומטעה ומפיל בפח אינסוף לקוחות שלו. בפועל שמן דגים מכל היצרנים וכל המפיצים מתחמצן על המדף. זה נבדק ונחקר בעולם על ידי איגודי צרכנים בקנדה ארה"ב אוסטרליה וניוזילנד. רק בשנה האחרונה התפרסמו שני מחקרי צרכנים גדולים הנמצאים ברשותי שהראו כי מעל 50% ממוצרי האומגה 3 על המדפים (כולל אומגה 3 צמחית, שמן קריל שהוא פוספוליפיד , טריגליצריד או EE) מחומצנים מעל תקן GOED שהוא התקן הוולנטרי שכולם אימצו. מכיוון שהשמן תמיד מיוצר בתקן (יש תעודות בדיקה של היצרנים) הרי שהוא מתחמצן באחסון.
אומגה 3 גליל הוקמה לפני 12 שנים כדי לספק קודם כל למשפחת בן צבי שמן דגים טרי שאוחסן בקרור (לאחר שנוכחתי שהשפעת השמן על בני תלויה ברמת החימצון שלו) ובהמשך לעוד ועוד לקוחות וכל עם ישראל שמן דגים שתמיד יהיה טרי ולא מחומצן. למעשה החברה בנויה סביב בתי קרור ומקריים תעשיתיים ברחבי הארץ ועד מקררים קטנים אצל המפיצים. המצב בישראל נחקר על ידי כבר שנים ובאופן עקבי אני מוצא כי בערך 50% מהמוצרים שאני רוכש על המדף בארץ, ולא משנה מאיזה יצרן, הם מחומצנים מעל התקן או קרוב מאד לתקן מלמטה כאשר יש עדיין לפחות שנת חיי מדף. כלומר יש פוטנציאל לחימצון מעבר לתקן עד המכירה.
הנושא של טריגליצרידים מקודם על ידי מספר יצרנים כדי להשיג נתח שוק. הוא נבדק על ידי טובי המומחים ונמצא כלא נכון והמחקרים נמצאים בידי ואף במרכז המידע שלנו שם תוכל למצוא אותם בעצמך. יתרה מכך כאשר המולקולה מגיעה כטריגליצריד היא מחייבת פרוק ואמולסיפיקציה על ידי מיצי המרה ואנזימי הליפאז ואנשים עם בעיות עיכול או בעיות מרה לא יעכלו אותה (כמו שהם מתקשים לעכל שומן רווי המופיע גם כטריגליצריד). כאשר השמן בצורת אתיל אסתר כמו שלנו העיכול מהיר וקל יותר ולא תלוי כמעט במצב מערכת העיכול.
כאשר אתה מדבר על "שמן איכותי" אתה יכול לנפנף הרבה פרמטרים כמו מקור השמן, סוג הדגים או סרטנים או קריל או צדפות, אתה יכול לנפנף ב"מפעל איכותי" יותר או פחות או בצורת האריזה המולקולרית- TG או EE (כפי שאתה מנפנף) או פוספוליפיד כפי שזה מופיע בשמן קריל. בפועל זה הכל שטויות. EPA זה EPA ו DHA זה DHA וכל עוד הן לא מחומצנות הגוף יודע לעכל אותן מצוין ולהשתמש בהן. כל מפעל שמן הדגים במערב (בסין יש בעיות) מיצרים באיכות מעולה והאמינות שלהם גבוה ביותר. אני רואה תעודות איכות של היצרן שלנו עבור כל מנה ומאשר אותה ובנוסף ראיתי תעודות איכות של יצרנים מערביים אחרים והכל טוב. שוב הבעיה איננה ביצור השמן אלא בטיפול ובאחסון שלו.
ולגבי רכישה בארה"ב- המקום הכי לא בטוח לרכוש בו שמן דגים הוא ארה"ב והכי גרוע אלו חנויות האינטרנט. יש אפס עקיבות אחר מקור השמן כי החוקים בארה"ב לא מחייבים זאת. נכון המחיר זול מאד אבל האיכות פשוט בלתי ידועה. אני עוקב אחר המחירים בחנויות האינטרנט בארה"ב והמחירים חייבים להגיע ממקורות מפוקפקים כי אין מחירים כאלו נמוכים בשוק. יש שעוריות גדולות בנושא שמן דגים מזויף בעולם כולל משפטים בסין וקוריאה נגד זייפנים ואין שום ספק שזה זולג לשווקי האינטרנט גם בארה"ב. המוצר שלנו הוא הזול ביותר אם אתה משווה אותו למוצרים בעלי ריכוז ואיכות דומה ואפילו אנשים שרכשו בעבר את המוצרים של נורדיק נטיורל שהוא ללא ספק יצרן איכותי (אבל לא שולט על תנאי האחסון של המפיצים) מצאו שהמוצר שלנו זול יותר וטוב יותר מבחינת הקונסיסטנטיות של ההשפעה.
במידה ויש לך שאלות או טענות נוספות אשמח לענות
בברכה, גיא
נ.ב לשאלה נוספת שהעלית בתגובה שלך- אנחנו מיבאים בתפזורת תנאי קירור. אם היבוא בחורף הוא נעשה בקונטיינר רגיל. אם היבוא בקיץ הוא נעשה בקונטיינר מקורר או ביבוא בהטסה אוירית. אנחנו לא שולחים שמן דגים על הים בקונטיינר רגיל בקיץ. אנחנו מיבאים בתפזורת אורזים בארץ במספר מפעלי אריזה כאשר שם מפעל האריזה וכתובתו מופיעים בבירור על הצנצנת. אנחנו מאחסנים את הצנצנות הארוזות בבתי קירור ומקררים תעשייתיים במספר מקומות בארץ כאשר בית הקירור המרכזי הינו בשכניה בגליל. אנחנו בודקים את רמת החימצון של האצוות השונות במהלך חייהן ומשווים אותה לרמת החימצון המדווחת על ידי היצרן בתועדת הבדיקה שלו. לקוחותינו יכולים לקבל העתק של תעודת הבדיקה של האצווה אותה הם רוכשים.
שלום
2 שאלות לי אליכם חברים.
1. האם איחסון במקרר כאשר זה נותק מהחשמל למשך יומים שלושה (נשאר סגור) עשוי לפגוע בטריות המוצר?
2. למה אין לאחסן במקפיא?
האם זה נכון גם למי שקונה אומגה 3 בכמות גדולה ויש צנצנות שהוא "יגיע" אליהן רק עוד חצי שנה?
שלום לך,
1. לא צריכה להיות בעיה, שלושה ימים בטמפרטורת החדר זה זמן בטיחותי. לפי בדיקות יסודיות שעשינו אנו מאשרים עד 3 שבועות מחוץ למקרר בטמפ של 30 מעלות (חשיפה של יום יומיים אפילו ל40 מעלות גם לא מאיצה את החימצון). הבעיה מתחילה בחשיפה של חודשים בטמפ החדר.
2. ככל הידוע לנו הקפאה כנראה לא תיתן יתרון בהאטת החימצון יותר מאשר מקרר. הסיבה להימנע מהקפאה היא ההוצאה מהמקפיא- כשאר מוציאים מהקפאה יש עיבוי, ולחות מזרזת חימצון לעיתים ניתן לראות עננה לבנה של טיפות מים שמתעבים בתוך הקפסולה לאחר הקפאה.. אם החלטת להקפיא אז ההמלצה היא לבלוע היישר מהמקפיא ולא להעביר מהמקפיא למקרר (לא להפשיר).
3. זה נכון גם אחרי “החימום” למשך כמה ימים או שבועות אם תחזיר למקרר ותשמור חצי שנה. הבדל בין קפסולות שנשמרו כל הזמן במקרר לכאלו שיצאו לטמפ החדר ל 3 שבועות וחזרו למקרר מבחינת חיי המדף התקינים יבוא לידי ביטוי רק בסוף חיי המדף כלומר אחרי 3 שנים וגם אז אמנם אלו שיצאו יהיו קצת יותר מחומצנות אבל לא יגיעו למגבלת החימצון TOTOX=26
בברכה, אור